Online jelentkezési rendszer fejlesztése

Állatorvostudományi Egyetem

Az Állatorvostudományi Egyetem Európa egyik legkiválóbbnak tartott, nagy múlttal rendelkező állatorvosképző intézménye, ahol a képzések a magyar mellett angol, valamint német nyelven folynak és a világ közel 50 országából érkeznek ide tanulni a hallgatók. 

A megbízás

Az Egyetem korábban papír alapon gyűjtötte a külföldi diákok jelentkezését és menedzselte a diákok felvételiztetését, mely jelentős munkaterhet rótt az Egyetem munkatársaira. A projekt célja a teljes jelentkezési folyamat digitalizálása volt egy testreszabott online jelentkezési rendszer megvalósításának keretében. A rendszer fejlesztésének célja volt, hogy kiválthatóak legyenek a manuálisan végzett tevékenységek, melynek köszönhetően hatékonnyá és átláthatóvá váljon a felvételi folyamat, valamint a világ minden tájáról érkező diákok jelentkezése is egyszerűbbé váljon. 

Kihívások

Az alkalmazás tervezése és fejlesztése során különösen nagy kihívást jelentett, hogy az  elkészült rendszer képes legyen követni az Egyetemen folyó képzések szerteágazó, sok lépcsős jelentkezési folyamatát, figyelembe véve azt is, hogy a világ minden részéről érkező diákok esetén a előképzettségek, értékelési pontok más és más szabályokat követnek. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jelentkezési folyamat során a leendő hallgatók előképzettségüktől függően más felvételi folyamaton mennek végig, mialatt többször fizetést is szükséges lebonyolítaniuk. 

Megoldásunk

A soklépcsős, rugalmasan kezelhető folyamatlépések és státuszok kezelése érdekében egy egyedi state-machine-t fejlesztettünk, mely az összes lehetséges jelentkezési státuszt rugalmasan képes kezelni. 

Az elkészült alkalmazás kétnyelvű publikus jelentkezési felületből és egy adminisztrátori felületből áll, melyhez különböző jogosultságú felhasználókat lehet hozzárendelni aszerint, hogy a felvételi folyamat bírálatában milyen szerepet töltenek be. Emellett automatikus és manuális státuszváltások beállítása is lehetséges, melyeknek köszönhetően a rendszerben több, mint 100 automatikus email kerül kiküldésre megadott szabályok mentén.

A rendszer gördülékeny és hatékony használatát továbbá az is támogatja, hogy minden jelentkezőről visszakövethető a teljes jelentkezési történet, valamint dokumentumok is egyszerűen generálhatóak a segítségével. 

Összegezve, az Egyetem felismerte a digitalizációban rejlő lehetőségeket, melynek köszönhetően a fejlesztett szoftver eszközként segíti a munkatársakat abban, hogy a komplex jelentkezési folyamatot még hatékonyabban és átláthatóan tudják kezelni. Örülünk, hogy csapatunk ehhez valós hozzáadott értéket nyújthatott és az egyedi igényekre fejlesztett megoldás már élesben támogatja a hallgatók jelentkezését szerte a világból.

A folyamatoptimalizáció és digitalizáció mellett más megoldásokkal is tudjuk támogatni a hatékonyságnövelést, tekintsd meg további szolgáltatásainkat a honlapunkon és ne habozz velünk kapcsolatba lépni.

Alkalmazott technológiák

VueJS, Laravel, MySQL